Kültüre duyarlı pedagoji nedir?
Kültürel duyarlı pedagoji en geniş anlamıyla bireyin kültürel değerlerinin öğrenme-öğretme sürecine entegre edilmesidir.
Kültürel eğitim nedir?
Kültürel yaklaşımın eğitim felsefesine göre; bireyin kendini gerçekleştirmesi eğitimle mümkündür ve eğitim, evrensel kültür yoluyla çocuk potansiyelinin şekillendirilmesidir.
Kültüre duyarlı ne demek?
Kültürel duyarlılık, kültürlerarası duyarlılık veya kültürel farkındalık olarak da adlandırılır, diğer kültürlerin ve başkalarının kültürel kimliklerinin bilgisi, farkındalığı ve kabulüdür. Kültürel duyarlılık, kültürlerarası duyarlılık veya kültürel farkındalık olarak da adlandırılır, diğer kültürlerin ve başkalarının kültürel kimliklerinin bilgisi, farkındalığı ve kabulüdür.
Pedagojik yaklaşımlar nelerdir?
Pedagojik yaklaşımlar, çocukların aktif katılımını teşvik eden etkileşimli ve destekleyici öğrenme ortamlarının yaratılmasına rehberlik eder. Öğrenmenin tutarlılığını ve derinliğini sağlama: Pedagoji, çocukların öğrenmeyi iyice anlamalarını ve bilgileri uzun süre saklamalarını destekler.
Kültürün eğitimle ilişkisi nedir?
Eğitim yoluyla yetişkin nesiller genç nesilleri toplumsal hayata hazırlar ve toplumun kültürünü çocuklara ve gençlere aktarır. Toplumun her yeni üyesi eğitim yoluyla toplumun kültürünü öğrenir. Eğitim toplumun ve kültürün bir ürünüdür.
Kültürel çalışmalar nelerdir?
Kültürel çalışmalar; antropoloji, medya ve iletişim çalışmaları, edebiyat çalışmaları, eğitim, coğrafya, felsefe, sosyoloji, siyaset ve diğer birçok disiplinin etkileşimi ile gelişmiştir.
Kültürel etkinlikler ne demek?
Kültürel etkinlikler: Müze ziyaretleri, sanat sergileri, kültürel festivaller, tiyatro gösterileri ve dans gösterileri gibi kültür ve sanatı kutlayan etkinlikler.
Duyarlı olmak ne demek örnek?
Duyarlı olmak: İnsanlara, canlılara ve çevreye karşı neler yapılıyor? Adaletsizlik, usulsüzlük, kanunsuzluk ve zulme karşı mücadele etmek ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek. Duyarlılığın zıttı nepotizmdir.
Kültüre duyarlı psikolojik danışma nedir?
Kültürel duyarlı danışmanlar; danışanlarının sorunlarıyla başa çıkmada daha az teorik bakış açısına ve daha fazla pratiğe ihtiyaç duyduklarını, böylece danışanlarının içine doğdukları ve kişiliklerinin şekillenmesinde temel rol oynayan kültürel yapılara saygılı bir şekilde hizmet sunabileceklerini inkar etmemelidirler.
Kültür testinde duyarlı ne demek?
Kültür antibiyogram testi sonuçları, mikroorganizmanın izole edilip edilmediği, izole edildiyse hangi mikroorganizmanın izole edildiği ve hangi antibiyotiklere “duyarlı”, “orta duyarlı” veya “dirençli” olduğu konusunda bilgi verir.
Pedagojik eğitim nedir?
Pedagojik formasyon programının amacı, öğretmen yetiştirme programları dışındaki lisans programlarının öğrencilerine/mezunlarına pedagojik bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Pedagojik yöntem nedir?
“Pedagojik yaklaşım, çocukların bireysel ihtiyaç ve özelliklerine odaklanan bir eğitim yaklaşımını temsil eder.” Oyun, keşif ve deneyim temelli öğrenme ile çocuk merkezli planlama ve değerlendirme süreçleri pedagojik yaklaşımın temelini oluşturur.
Pedagojik anlayış ne demek?
Çocuklar alanında pedagoji, “eğitim bilimi ve teorisi” anlamına gelir. Çocuklarda öğrenme, öğrenme sorunları, kişilikler ve diğer kültürler hakkında öğrenmenin önemi, hepsi pedagojinin bir parçasıdır. Kelimenin kökeni Yunanca παιδαγωγέω “Paidagogeo”dur. (Paid = çocuk, pre = yönetmek), bu nedenle “çocuğu yönetmek” anlamına gelir.
Geleneksel pedagoji nedir?
Freire’ye (2010) göre, geleneksel pedagoji bir “anlatı” ezberci öğrenme sistemidir. Bu sistemde, öğrenciler öğretmen tarafından doldurulması gereken “boş kaplar” olarak görülür. Bir öğretmen kapları ne kadar çok doldurursa, o kadar iyidir.
Yaratıcı pedagoji nedir?
Yaratıcı pedagoji, yaratıcı bir şekilde öğretme bilimi ve sanatıdır. Eleştirel pedagojinin (Torrance Yaratıcı Düşünme Testleri’ndeki yaratıcı düşünme ile eleştirel düşünme gibi) tam tersi olan bir pedagoji alt alanıdır. Yaratıcı pedagoji, yaratıcı bir şekilde öğretme bilimi ve sanatıdır. Eleştirel pedagojinin (Torrance Yaratıcı Düşünme Testleri’ndeki yaratıcı düşünme ile eleştirel düşünme gibi) tam tersi olan bir pedagoji alt alanıdır.
Pedagoji neleri inceler?
Pedagoji veya çocuk bilimi, çocuklarda davranış bozukluklarını ve bunların nedenlerini inceleyen bilim dalıdır. Kelimenin kökeni Yunanca παιδαγωγέω “Paidagogeo”dur. (Paid=çocuk, pre=bilim). Buna göre, pedagoji gerçek anlamda; çocuk bilimi anlamına gelir.
Kapsayıcı pedagoji nedir?
Kapsayıcı eğitim yaklaşımı, öğrenciler arasındaki bireysel farklılıklara yönelik bir eğitimsel yanıt olup, bireysel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen farklılaştırma stratejileriyle ortaya çıkabilecek ayrışmayı önler.
Kaynak: atbiktisadi.com.tr