İçeriğe geç

Boğaz Koprumuzun Nasıl Yazılır

Boğaz köprümüzün nasıl yazılır TDK?

“3. “Tekil şahıs iyelik eki almış bir özel isme, o ekten başka bir iyelik eki getirilirse kesme işlemi yapılmaz.” Rehberde kurala uygun olarak Boğaz Köprüsü ve Amik Ovası gibi örnekler sıralanmıştır.

Boğaz köprüsünün nasıl yazılır?

İkinci cümlede yer adlarında ilk isimden sonra gelen kelimeler deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.’dir. Tür belirten ikinci isimler büyük harfle başlar. Buna göre Bosphorus Bridge şeklinde yazılması gerektiği söylenmelidir.

Köprüye gelen ekler ayrılır mı?

Saray, konak, han, kale, köprü, abide vb. İsimlerindeki çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Dolmabahçe Sarayı’ndan Çankaya Köşkü’ne, Ankara Kalesi’nden Çanakkale Şehitliği’ne.

İstanbul Boğazı’na gelen ekler nasıl yazılır?

Özel isimlerde yer belirtmek için kısaltılmış telaffuz kullanıldığında ekin önüne kesme işareti konur: Hisar’dan, Boğaz’dan vb.

Kısaltmalara gelen ekler nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.

Köprü isimleri nasıl yazılır TDK?

16. Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, abide vb. Yapı adlarının tamamı büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı vb.

Boğaz köprümüzün ayrılır mı?

UYARI: Sonunda 3. tekil şahıs iyelik eki bulunan özel bir ada, başka bir iyelik eki eklendiğinde kesme işareti içermez: Boğaz Köprümüzün güzelliği, Amik Ovamızın bitki örtüsü, Kuşadası’ndaki liman, vb.

Boğaz köprüsünün ismi nedir?

15 TEMMUZ: ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ 50 YAŞINDA! Asya ile Avrupa kıtaları arasında tarihin ilk kesintisiz karayolu trafiğini sağlayan ülkemizin ilk köprüsü Boğaziçi Köprüsü, yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Cumhuriyetimize hizmet edişinin 100. yılında 50. yılını kutluyor.

Hangi ekler ayrı yazılır?

Özel isimlerin sonuna gelen türetme ekleri yan yana yazılır, çekim ekleri ise kesme işaretiyle ayrılır.

Çanakkale Boğazımız Nasıl Yazılır?

Bu kelime sıklıkla Dardanelles olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Dardanelles şeklinde olmalıdır.

Mostar Köprüsünü Nasıl Yazılır?

Mostar Köprüsü (Boşnakça: Stari Most), Bosna-Hersek’in Mostar kentinden geçen Neretva Nehri üzerindeki bir köprüdür.

Bursamızın nasıl yazılır?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Bursa olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bursa şeklinde olmalıdır.

İstanbul Boğazını Nasıl Yazılır?

Yer adlarında ilk addan sonra şu sözcükler getirilir: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayımlandı.

Osmangazi Köprüsü nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Osman gazi, osman gazi, osmangazi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Osmangazi olmalıdır.

Boğazkesen nasıl yazılır?

Rumeli Hisarı (Boğazkesen Kalesi olarak da bilinir), İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, Boğaz kıyısında bulunan ve bulunduğu semte ismini veren kaledir.

Çanakkale Boğazımız Nasıl Yazılır?

Bu kelime sıklıkla Dardanelles olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Dardanelles şeklinde olmalıdır.

Cığım ciğim eki nasıl yazılır TDK?

Cim cım diye bir ek yoktur, sadece cim cım vardır. Bu ciğim eki, cik ekine sahiplik eki eklenerek oluşturulmuştur. “Anne”, “baba”, “kız kardeşim”, “canım Ayşe” ve “Mehmetçim” gibi ifadeler günlük konuşmada “-cim” olarak telaffuz edilse de aslında “-dear”/”-dear”dır.

Boğazkesen nasıl yazılır?

Rumeli Hisarı (Boğazkesen Kalesi olarak da bilinir), İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, Boğaz kıyısında bulunan ve bulunduğu semte ismini veren kaledir.

Türkçede nasıl yazılır TDK?

Türkçe nasıl yazılır? TDK’ya göre doğru yazımı? Türkçe mi yoksa TDK’ya göre Türkçe mi? Kelimenin Türkçe doğru yazımı✅ (Doğru kullanım) Türkçe ❌ (Yanlış kullanım) Cümle içinde doğru kullanım: “Merhaba” kelimesi Türkçe’de selamlama anlamına gelmektedir. sıklıkla kullanılmaktadır.

Kaynak: envirocon.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

drkafkas.com.tr