Reçelin olduğunu nasıl anlar?
İPUÇLARI Meyve tatlıysa daha az şeker, ekşiyse biraz daha fazla şeker kullanmalıyız. 😊😊Reçel olup olmadığını nasıl anlarız? Reçel tel tel akıyorsa hazır demektir. Ayrıca reçeli suya koyduğumuzda birkaç damla reçel bozulmadan kalıyorsa kıvamına gelmiş demektir.
Reçel ne kadar süre kaynatılır?
Reçeli tencereye koyun ve şekeri ekleyin. En az 6 saat bu şekilde bekletin. Tencerenin kenarlarında böğürtlen suyu gördüğünüzde bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Reçeli yaklaşık 20 dakika pişirin, limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.
Reçel testi nasıl yapılır?
Reçel kaynama noktasına ulaşmadan önce şeker tamamen erimiş olmalıdır, aksi takdirde elle tutulması zorlaşır ve bitmiş reçel şekerli olur. Şekerin eriyip erimediğini test etmek için içine tahta bir kaşık daldırın, ters çevirin. Kaşığın arkasındaki sıvıda şeker kristalleri görünmüyorsa, gerçekten erimiş demektir. Reçel kaynama noktasına ulaşmadan önce şeker tamamen erimiş olmalıdır, aksi takdirde elle tutulması zorlaşır ve bitmiş reçel şekerli olur. Şekerin eriyip erimediğini test etmek için içine tahta bir kaşık daldırın, ters çevirin. Kaşığın arkasındaki sıvıda şeker kristalleri görünmüyorsa, gerçekten erimiş demektir.
Reçel neden ağda gibi olur?
Çok fazla şeker eklersek ve meyveyi pişirirken bu şekerin içinde çok uzun süre bırakırsak veya çok fazla limon suyu eklersek, reçelin kıvamı sert ve koyu olur. Reçeller, oda sıcaklığında bırakıldığında kendi kıvamını koruyan tariflerden biridir.
Reçelin kivami nasıl olmalı?
Reçeli sürekli kontrol ederek kıvamını korumak gerekir. Kıvamı damla testi yaparak kolayca kontrol edilebilir. Reçelden birkaç damla alın ve soğuk bir tabağa koyun. Damlalar hemen yayılmadan yerinde kalıyorsa reçeliniz hazırdır.
Reçelin köpüğünü almazsan ne olur?
Reçeli pişirirken oluşan köpüğü almayı unutmayın ki reçeliniz ileride çok tatlı olmasın. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı eklerseniz reçeliniz çok az köpürecektir.
Reçel soğuduktan sonra tekrar kaynatılır mı?
Reçeliniz soğuduktan sonra hala akışkansa, tekrar ocağa koyup biraz daha limon suyu veya portakal suyu ekleyebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra, reçeli koyulaştırmak için 5 dakika daha pişirin.
Reçel yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Reçelin bozulup koyu bir renk almasını önlemek için, reçel pişerken tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.
Çilek reçeli kaç saat kaynamalı?
Çilek reçeli genellikle 30 ila 45 dakika pişirilir. Bu süre çileklere reçel kıvamına gelmeleri için gereken zamanı verir. Ancak pişirme süresi çileklerin olgunluğuna ve büyüklüğüne ve reçelin istenilen kıvamına bağlı olarak değişebilir.
Reçel çok sulu olursa ne yapmalı?
Yine, pişirme sırasında limon suyu eklemek reçeli koyulaştıracaktır. Limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Reçeli koyulaştırmanın bir diğer yolu da reçeli koyulaşana kadar güneşte bırakmaktır.
Reçele az şeker konursa ne olur?
Şeker reçeldeki her şeydir. Çok az şeker reçeli sulu yapar ve çok fazla şeker onu tatlı ve katı yapar.
Reçel kavanoza ne zaman konur?
Reçelinizi plastik bir kapta saklamak istiyorsanız, reçeli hala sıcakken eklemeyin. Reçeli plastik kaplara böleceksiniz ve soğuduktan sonra aktardığınızdan emin olun. Ancak reçeli saklamanın ideal yolu, ilk kez ısıtıldıktan sonra kavanozlara dökmektir.
Reçel çok kaynarsa ne olur?
Not: Kıvamı önemli, çok kaynattığınızda veya su eklediğinizde reçel değil pekmez taşı elde edersiniz.
Reçelin piştiğini nasıl anlarız?
Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için koyulaşan reçel şerbetini bir kaşığın ucuyla alıp porselen veya cam bir tabağa azar azar damlatın. Son damla yayılmadan topak halinde kalıyorsa reçel kıvamına gelmiş demektir.
Ağdalaşmış reçel nasıl düzelir?
Mumsu reçel nasıl düzeltilir? Mumsu reçeli düzeltmek için, reçeli bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın. Kıvamı daha yumuşak hale gelene kadar sürekli karıştırın. Gerekirse az miktarda su ekleyebilirsiniz.
Sulu olan reçel nasıl koyulaşır?
Yine, pişirme sırasında limon suyu eklemek reçeli koyulaştıracaktır. Limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Reçeli koyulaştırmanın bir diğer yolu da reçeli koyulaşana kadar güneşte bırakmaktır.
Reçel yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Reçelin bozulup koyu bir renk almasını önlemek için, reçel pişerken tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.
Reçelin şekeri az olursa ne olur?
Şeker, reçeldeki her şeydir. Çok az şeker reçeli sulu yapar, çok fazla şeker ise tatlı ve katı yapar. Başka bir deyişle, reçelin kaderini belirleyen şekerdir. Reçele ne kadar şeker eklemeniz gerektiğine gelince, tarife sadık kalmak en iyisidir.
Reçelin suyu az olursa ne yapmalı?
Reçelinizi uzun süre kısık ateşte bir tencerede pişirmek, sulu kıvamını azaltmaya ve reçeli koyulaştırmaya yardımcı olabilir, ancak bu yöntem biraz zaman alabilir. Portakal veya limon kabuğu rendesi eklemek, reçelinizin doğal pektin içeriğini artırabilir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Gül Solmasın Diye Ne Yapılır